Μια γυναίκα 96 ετών, τρόφιμος του γηροκομείου Βόλου, έφυγε από τη ζωή χθες στο νοσοκομείο της πόλης. Η ηλικιωμένη είχε νοσήσει από κορονοϊό μετά τη συρροή κρουσμάτων στο ίδρυμα το τελευταίο διάστημα.

H 96χρονη διακομίσθηκε προχθές το απόγευμα στο Αχιλλοπούλειο, και μία ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία της πνοή.

Η 96χρονη, που ήταν πλήρως εμβολιασμένη, αντιμετώπιζε πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας και ο κορονοϊός της προκάλεσε επιπλοκές και δυστυχώς δεν τα κατάφερε, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

Οι πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες ανέφερα πως 35 από τους 55 εργαζόμενους στο γηροκομείο Βόλου ήταν ανεμβολίαστοι με αποτέλεσμα 4 υπάλληλοι να κολλήσουν κορονοϊό και με τη σειρά τους να τον μεταδώσουν και σε 8 ηλικιωμένους.

Σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα στο Newsbeast, ο Παύλος Πάνος, πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου είχε τονίσει: «Εμβολιάστηκα πρώτος από όλους για να δώσω το καλό παράδειγμα στους εργαζόμενους, από τον περασμένο Φεβρουάριο ήδη, όταν και άνοιξε ο εμβολιασμός για όσους δουλεύουν σε υγειονομικές δομές. Τότε, είχαν ακολουθήσει την κίνησή μου άλλοι 15 υπάλληλοι στο γηροκομείο. Στην πορεία, προστέθηκαν κι άλλοι 5».

«Οι υπόλοιποι αρνούνταν συστηματικά να το πράξουν. Δυστυχώς, σε φιλανθρωπικά σωματεία σαν το δικό μας, η ανοχή είναι μεγαλύτερη από ο, τι πρέπει σε τέτοια θέματα», είχε επισημάνει ακόμη.