Στο έλεος φονικών πλημμυρών με τουλάχιστον οκτώ νεκρούς βρίσκονται η Νέα Υόρκη και η πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, οι κυβερνήτες των οποίων τις κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Καταρρακτώδεις βροχές στα απόνερα του τυφώνα Άιντα προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες στους δρόμους. Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τις ζωές τους στο Νιου Τζέρσεϊ κι άλλα τέσσερα στη Νέα Υόρκη, όταν εγκλωβίστηκαν στα υπόγειά διαμερίσματά τους.

 

«Κηρύσσω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσω του Νεοϋορκέζους που επλήγησαν από την αποψινή καταιγίδα», ανακοίνωσε στο Twitter η κυβερνήτης της Πολιτείας, Κάθι Χότσουλ, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο έκανε λόγο για «ιστορικό καιρικό φαινόμενο».

 

Σχεδόν όλες οι γραμμές του μετρό της αμερικανικής μεγαλούπολης διέκοψαν τα δρομολόγιά τους, μετέδωσε το CNN, ενώ απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις όλων των οχημάτων, πλην εκείνων των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών μέχρι τις 05:00 τα χαράματα τοπική ώρα λόγω της κακοκαιρίας.

 

Η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικά δελτία για ξαφνικές πλημμύρες σε περιοχές από τη Φιλαδέλφεια μέχρι το Νιου Τζέρσεϊ.