“Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά. Έχουμε πολύ ξεκάθαρα πρωτόκολλα που μας έχει υποδείξει η επιτροπή των ειδικών σχετικά με το πότε κλείνουν τα σχολεία.

Προφανώς δεν είμαι σε θέση να προβλέψω την πορεία της πανδημίας. Από τη στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία είναι ένα μεγάλος άγνωστος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό παρακολουθούν αυτή τη στιγμή” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Σχολεία: Έκκληση Μητσοτάκη για εμβολιασμό των παιδιών
“Βέβαιο είναι ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά άνω των 12 ετών. Γι’ αυτό κάνω για άλλη μια φορά έκκληση σε όλους τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και να ακούσουν τη συμβουλή τους.

Στα παιδιά μας κάνουμε 17 εμβόλια, αυτό είναι το 18ο. Δεν είναι κάτι τόσο διαφορετικό από τα υπόλοιπα εμβόλια που γίνονται. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και στα παιδιά, και στους εφήβους” είπε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης, σημείωσε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στα self test. “Αν σε ένα τμήμα έχουμε πάνω από 50% άρρωστα [παιδιά] το τμήμα θα κλείσει και θα λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση. Εύχομαι να μην γίνει αυτό πολύ συχνά αλλά δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα γίνει”, είπε για τα σχολεία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι ενθαρρυντικό ότι πάνω από 8 στους 10 εκπαιδευτικούς είναι εμβολιασμένοι, καθώς έδειξαν μεγάλη ωριμότητα.