Δύο ώρες απέμειναν μέχρι να ολοκληρωθεί το τριήμερο λαϊκο προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, που άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την Ελλάδα.

Πλήθος κόσμου συρρέει και σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών για να αφήσει ένα λουλούδι στο φέρετρο του εμβληματικού συνθέτη. Μάλιστα ένας πολίτης άφησε και ένα λιτό σημείωμα που πάνω ανέγραφε τη λέξη «ευγνώμων». Η φήμη του Μίκη Θεοδωράκη ξεπέρασε τα σύνορα και χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο αντίο δεν λένε μόνο Έλληνες. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε έναν άνδρα πάνω από το φέρετρό του, ο οποίος κρατούσε τη σημαία του Ιράν.

Στη Μητρόπολη για να αποτίσουν φόρο τιμής βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Παντελής Βούλγαρης καθώς και η Λούκα Κατσέλη.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φτάσει αύριο Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 7:30 στο λιμάνι της Σούδας.

Θα γίνει αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων και θα τεθεί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκήνυμα.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.