Τους Nirvana και τους κληρονόμους του Κερτ Κομπέιν (Kurt Cobain) μηνύει ο 30χρονος Σπένσερ Έλντεν (Spencer Elden) – ο άνδρας που όταν ήταν μωρό βρέθηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Nevermind» (1991). Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ της μπάντας, που απογείωσε τη δημοφιλία της, με τα θρυλικά κομμάτια «Smells Like Teen Spirit» και «Come as You Are».

Η μήνυση σχετίζεται με τη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1990 στο Υδάτινο Κέντρο της Πασαντίνα, όταν ο Έλντεν ήταν τεσσάρων μηνών. Στο διάσημο εξώφυλλο – το οποίο διάλεξε ο ίδιος ο Κερτ Κομπέιν – βλέπουμε το γυμνό μωράκι κάτω από την επιφάνεια του νερού να κολυμπάει, πλησιάζοντας ένα χαρτονόμισμα δολαρίου που κρέμεται σε αγκίστρι με μπετονιά.

Οι Nirvana με εκμεταλλεύτηκαν – Οι γονείς μου δεν έδωσαν γραπτή συγκατάθεση
Τα χαρτιά της μήνυσης – όπως αναφέρει το CBS LA – κατατέθηκαν στο Λος Άντζελες και αναφέρουν ότι τα μέλη των Nirvana, οι δισκογραφικές εταιρίες και οι συνεργάτες του συγκροτήματος εκμεταλλεύτηκαν την εικόνα για να βγάλουν χρήματα, ενώ εκείνος υπέφερε. Ο Έλντεν ισχυρίστηκε ότι η ταυτότητά του και το όνομά του «δέθηκαν» για πάντα με την εικόνα και την διαφημιστική εκμετάλλευσή του, ενώ ήταν ανήλικος. Μια εικόνα που κυκλοφόρησε και πουλήθηκε παγκοσμίως από την ημέρα που ήταν μωρό μέχρι και σήμερα, όπως αναφέρει.

Ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι όλοι αυτοί οι μεσάζοντες δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τον προστατέψουν και να αποφύγουν την ευρεία εκμετάλλευση της εικόνας του. Είπε μάλιστα ότι οι γονείς του ποτέ δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους γραπτώς και ούτε πληρώθηκαν για τη φωτογραφία.