Σώοι και καλά στην υγεία τους περισυνελέγησαν οι 18 ναυαγοί της θαλαμηγού που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Μήλου.

Ανάμεσα στους 18 ναυαγούς, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονταν και τρεις ανήλικοι.

H επιχείρηση περισυλλογής των ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο Sea jet 2, ένα φορτηγό πλοίο και μία λάντζα, στην οποία επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Όλοι αναμένεται να οδηγηθούν στο λιμάνι της Μήλου. Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε, το Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά μέσα, ιδιωτικά σκάφη, παραπλέοντα πλοία και δύο ελικόπτερα.

Το ακριβές σημείο του ναυτικού ατυχήματος εντοπίζεται 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου, όπου πνέουν άνεμοι με ένταση 4 με 5 μποφόρ.

«Ασφαλείς και οι 18 επιβαίνοντες του σκάφους που ναυάγησε στη Μήλο. Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης, αλλά και στο πλήρωμα του Sea Jet 2 την εταιρείας SEAJETS που έσπευσε να βοηθήσει», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.