Άρση όλων των περιορισμών για τον κορονοϊό έως τις 10 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιήσει η Δανία, αφού το υπουργείο υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι ο covid «δεν αποτελεί πλέον κρίσιμη απειλή για την κοινωνία», λόγω υψηλού επιπέδου εμβολιασμού των πολιτών.

«Η επιδημία είναι υπό έλεγχο, καθώς έχουμε επίπεδα ρεκόρ στους εμβολιασμούς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάγκνους Χέουνικε την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου. «Αυτός είναι ο λόγος που μπορούμε να άρουμε τα μέτρα που εισαγάγαμε στον αγώνα κατά του κορονοϊού». Ο υπουργός προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η επιδημία δεν έχει τελειώσει, και ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να «ενεργήσει γρήγορα εάν η πανδημία απειλήσει ξανά την κοινωνία», παρότι η χώρα βρίσκεται «σε καλή θέση αυτή τη στιγμή».

Τρίτη σε ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΕ
Στη Δανία, το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών φτάνει στο 71%, ποσοστό που την καθιστά τρίτη στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. Πρώτη στη λίστα είναι η Μάλτα, με το ποσοστό των εμβολιασμένων να φτάνει στο 80% και δεύτερη η Πορτογαλία με 73%. Στη Βρετανία, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών φτάνει στο 62% του πληθυσμού.