Για πολλά χρόνια υπήρχε ανοχή στην Ιαπωνία για τις ενέργειες της Γιακούζα, καθώς θεωρούνταν «αναγκαίο κακό» για τη διατήρηση της τάξης στους δρόμους
«Mεγάλο αφεντικό» της Γιακούζα καταδικάστηκε την Τρίτη σε θάνατο δι’ απαγχονισμού, μετά την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης του στην πόλη Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Ο 74χρονος Σατόρου Νομούρα, επικεφαλής μιας ισχυρής εγκληματικής οργάνωσης, είχε δώσει την εντολή να πραγματοποιηθούν τέσσερις επιθέσεις, μία εκ των οποίων κατέληξε σε θάνατο, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Το 74χρονο μέλος της Γιακούζα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, αρνούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή την παραμικρή εμπλοκή του στις επιθέσεις. Η καταδίκη του Σατόρου Νομούρα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ήρθε παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν άμεσα αποδεικτικά στοιχεία που να τον συνδέουν με τα εγκληματικά «χτυπήματα». Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του δικαστηρίου ήταν πως, εφόσον ο 74χρονος είχε τον απόλυτο έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης για χρόνια, φέρει και την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειες των μελών της.

Στα 4 περιστατικά επιθέσεων που εξέτασε το δικαστήριο, και έλαβαν χώρα από το 1998 έως το 2014, είχε σκοτωθεί ένας επιχειρηματίας και είχαν τραυματιστεί τρεις ακόμη άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων αστυνομικός. Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμο μέλος της ιαπωνικής μαφίας, την επονομαζόμενης Γιακούζα, καταδικάζεται σε θάνατο.