Να εξαφανίσει το πρόσωπο της Ιωάννας και να τη σκοτώσει, ήθελε η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, σύμφωνα με το δικηγόρο της Ιωάννας, Απόστολο Λύτρα, μετά και από τη δημοσίευση φωτογραφιών από το ίδιο το θύμα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λύτρας, είπε πως η κατηγορούμενη στη δίκη, που θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, «θεωρούσε ότι μια υποτιθέμενη σχέση που θεωρούσε ότι είχε – διότι υποτιθέμενη είναι μια σχέση αν μιλάμε για τέτοια πράγματα, αφού μίλαγε εν έτει 2021 με χαρτορίχτρα για το αν κινδυνεύει η σχέση της από μια ξανθιά. Μόλις πήρε απάντηση ότι «κινδυνεύει η σχέση της από μία ξανθιά» πήγε και έκανε αυτό που είδαμε».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η κατηγορούμενη «αμέσως μετά που της έριξε το καυστικό υγρό και πληροφορήθηκε ότι σώθηκε, άρχισε και έψαχνε πως μπορείς να σκοτώσεις κάποιον με δηλητήριο χωρίς να μπορεί να ανιχνευθεί, αν κάνεις σε κάποιον ένεση με αέρα τι θα συμβεί και πως θα μπορούσε να μπει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν».

Επεσήμανε δε την επικινδυνότητα ων μέσων κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι «Τελικά, με τα social media αυτό που συμβαίνει είναι επικίνδυνο, Δεν τολμάει μια κοπέλα ούτε μια φωτογραφία να ανεβάσει και αρχίζει η ζήλια και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Η κατηγορούμενη είχε γίνει σκιά της Ιωάννας μέσα από τα social media».

Τέλος, ο δικηγόρος της Ιωάννας δήλωσε ότι «Η Ιωάννα θα έρθει στο δικαστήριο, είναι δυνατό παιδί, θα αντέξει να δει την κατηγορούμενη», προσθέτοντας ότι «Εγώ φοβάμαι και δεν ξέρω αν η κατηγορούμενη θα αντέξει να έλθει στο δικαστήριο. Όπως δεν πήγε να απολογηθεί και όταν πήγε να απολογηθεί δεν είπε τίποτα, αν ακολουθήσει την ίδια τακτική, μπορεί και να μην έρθει στο δικαστήριο».