Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 48χρονος δάσκαλος ο οποίος καταγγέλλεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες δημοτικού με μηνύματα μέσω facebook, skyρe και viber.

Ανακριτής και εισαγγελέας με ομόφωνη γνώμη επέβαλαν στο δάσκαλο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Επιπλέον ο 48χρονος έχει απαγόρευση προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Ο κατηγορούμενος εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει δυο αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα διώκεται για:

Κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση
Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Ο δάσκαλος, ο οποίος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, βρέθηκε αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες μαθήτριες κάτω των 10 ετών. Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του 48χρονου άρχισε όταν τρεις μαθήτριες μίλησαν στους γονείς τους για την παρενόχληση που όπως είπαν δέχονταν με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Οι γονείς ενημέρωσαν, με τη σειρά τους, τις αρμόδιες αρχές οι οποίες την περασμένη Παρασκευή προχώρησαν στην σύλληψη του δασκάλου.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το laptop και το κινητό τηλέφωνο του 48χρονου ενώ από το σπίτι του πήραν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή προκειμένου να αναζητήσουν ίχνη από ενδεχόμενες επικοινωνίες και με άλλες ανήλικες μαθήτριες.