Μετά από ανθρωποκυνηγητό 36 ωρών στο Λε Λαρνέντ-Σεν Λαζάρ, στο Ντορνόν , ο Τερί Ντυπάν «εξουδετερώθηκε» τη Δευτέρα 31 Μαΐου το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε στο Twitter ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμαράν. «Ευχαριστώ τους χωροφύλακες, και ιδιαίτερα για το GIGN, για την αποφασιστική τους δράση καθώς και για όλες τις κρατικές υπηρεσίες που κινητοποιήθηκαν», έγραψε.

Ο ένοπλος, πρώην στρατιωτικός που καταζητούσαν οι αρχές στη νοτιοδυτική Γαλλία, συνελήφθη αφού τραυματίστηκε σοβαρά σε ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις ασφαλείας, ύστερα από ανθρωποκυνηγητό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Αστυνομικοί με εκπαιδευμένους σκύλους «χτένιζαν» τα δάση στην περιοχή Ντορνόν από χθες, Κυριακή, αναζητώντας τον ύποπτο αφού εκείνος άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών που ανταποκρίθηκαν σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

«Ο άνδρας τραυματίστηκε σε ανταπόδοση πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης της Ντορντόν Φρεντερίκ Περισά.

Οι αρχές είχαν πει ότι ο ύποπτος ήταν ένας βαριά οπλισμένος πρώην στρατιωτικός, που πίστευαν ότι έφερε κυνηγητικό τουφέκι μεγάλου βεληνεκούς.

Στους 1.800 κατοίκους του χωριού Λε Λαρνέντ-Σεν Λαζάρ στην Ντορντόν δόθηκαν οδηγίες να παραμείνουν στα σπίτια τους και τα σχολεία έμειναν κλειστά ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας ερευνούσαν την περιοχή.

Η αστυνομία είπε ότι ο άνδρας πήγε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του περίπου τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς Κυριακή, και απείλησε τον νέο της σύντροφο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δέχθηκαν πυρά. Δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματισμούς.

Ο Αντρέ Πετιγιό, διοικητής της περιφερειακής αστυνομικής δύναμης, δήλωσε ότι ο ύποπτος είχε συνηθίσει να λειτουργεί κατά μόνας και μπορούσε να μείνει κρυμμένος για αρκετές ημέρες.

Ειδικές δυνάμεις, με τη συνδρομή 300 και πλέον χωροφυλάκων, αστυνομικών σκύλων, 7 ελικοπτέρων και 11 θωρακισμένων οχημάτων, αναζητούσαν τον άνδρα από το Σάββατο.